Servicii Stomatologice DentAngelo

Profilaxie

Profilaxie dentară în București: Zâmbetul tău sănătos

Profilaxia dentară este secretul zâmbetului tău sănătos. Din ce în ce mai mulți bucureșteni se îngrijesc de sănătatea dinților. În București, profilaxia dentară reprezintă un set de proceduri cu un obiectiv clar: prevenirea cariei dentare și a bolii parodontale.

Dacă ai început să cauți servicii stomatologice de profilaxie dentară, ai ajuns la locul potrivit. Profilaxia previne, dar și tratează evoluția acestor afecțiuni, chiar dacă au apărut. Medicul stomatolog știe când și cum să intervină pentru a preveni apariția cariei dentare și a bolii parodontale, dar și evoluția acestor boli după identificarea stării lor.

Profilaxia dentară reprezintă un pas important în obținerea zâmbetului pe care-l meriți.

  Care sunt cele mai importante metode de profilaxie dentară?

  Începi cu igiena orală

  Sănătatea și strălucirea dinților tăi încep cu o igienă orală ireproșabilă. Îți recomandăm să treci des pe la medicul stomatolog. Aceste obiceiuri îți vor menține dinții curați și sănătoși. Vino la clinica stomatologică DentAngelo, unde te așteaptă medici cu experiență și tehnologie dentară modernă.

  Nu ignora igiena orală. Dacă faci acest lucru, placa dentară se poate acumula pe suprafața dinților. Lăsată în această stare, fără un periaj corespunzător, ea se va calcifica, transformându-se în tartru dentar. Igiena orală, executată corect, îndepărtează placa dentară și previne depunerea ei pe suprafața dinților.

  Ce înseamnă o igienă orală corectă? Periaj dentar regulat de minim două ori pe zi. Utilizarea unei paste de dinți de calitate, aței dentare, dar și a apei de gură. În mod normal, profilaxia dentară realizată de profesioniști ar trebui să aibă loc de 2 ori pe an. Odată identificată și analizată starea danturii, se pot lua măsurile adecvate pentru a rezolva sau preveni problemele dentare. Nu uita să te speli în fiecare zi pe dinți.

  Profilaxie dentară în București: controale periodice regulate

  Controalele periodice la medicul stomatolog reprezintă garanția menținerii sănătății orale. Meriți să râzi fără retineri și să te bucuri de fiecare moment al vieții. Durerea nu însoțește întotdeauna afecțiunile orale. Pacientul nu este conștient de prezența lor decât în momentul când este prea târziu.

  Controlul periodic asigură identificarea afecțiunii într-un stadiu incipient și tratarea adecvată. Unele persoane sunt mai sensibile decât altele. Au nevoie de o monitorizare atentă și intervenții periodice. De cel puțin două ori pe an, pacientul are nevoie de o evaluare precisă a stării de sănătate orale.

  Profilaxia dentară profesională: detartrajul este important

  Una dintre cele mai utilizate metode de protecție a dinților este detartrajul. Îți vom îndepărta cu precizie tartrul și placa bacteriană prezentă pe suprafața dinților. Avem tehnica dentară modernă și profesională care se ocupă de îndepărtarea tartrului. Printre cele mai populare se numără aparatele de detartraj sonice sau ultrasonice, în funcție de caz.

  De ce este important detartrajul în profilaxia dentară?

  Detartrajul este necesar înainte de începerea tratamentelor dentare. Acest proces de îndepărtare a tartrului și plăcii dentare facilitează recuperarea sănătății orale. Tartrul este nociv pentru gingie și structura dentară, așadar este important îndepărtarea sa (supragingival și subgingival). Specialiștii DentAngelo folosesc aparate de detartraj ultrasonice, ce asigură o curățare precisă a tartrului și plăcii dentare.

  Periajul profesional menține sănătatea dinților

  Asociația Americană de Stomatologie, dar și specialiștii români, recomandă pacienților să meargă la controale regulate de rutină și periaje profesionale. Igienizarea profesională este realizată cu aparatură specifică și de specialiști. Aceștia se asigură că dinții sunt curați, sănătoși și puternici. În acest mod, dispar petele și coloranții de pe suprafața dinților. Doctorul monitorizează sănătatea dinților și intervine în consecință.

  Profilaxie dentară prin sigilarea șanțurilor și a fosetelor

  Această metodă profilactică previne stagnarea microbilor și a plăcii dentare în șanțurile și fosetele molarilor și premolarilor. Metoda previne apariția cariilor. Șanțurile și fosetele pot fi locuri greu de igienizat, însă cu aparatura potrivită, sigilarea se face rapid. Doctorii pot folosi materiale compozite fluide pentru sigilarea rapidă a șanțurilor și a fosetelor.

  Depistarea și tratarea rapidă a cariilor incipiente

  Din setul de metode al profilaxiei dentare, identificarea și tratarea rapidă a cariilor incipiente reprezintă un pas obligatoriu către obținerea și menținerea sănătății orale. Dacă ai cavități mici și ușor de tratat, noi le curățăm rapid. Prin tratarea acestor carii incipiente, evitați complicații ulterioare, care vor necesita tratamente complicate și costisitoare.

  Importanța dietei în profilaxia dentară

  În București, tentațiile culinare sunt la tot pasul. Bucureștenii au la dispoziție o gamă variată de alimente și preparate, bogate în carbohidrați sau zaharuri cu efecte negative asupra dinților. Consumul de zahăr contribuie la deteriorarea dinților, mai ales dacă nu iei măsuri.

  Majoritatea medicilor stomatologi responsabili recomandă o dietă care să includă cât mai puține alimente sau băuturi bogate în zaharuri, deoarece acestea creează o rezervă nutritivă pentru bacteriile din cavitatea bucală.

  Fluorul și fluorizarea

  Fluorul este un mineral care ajută la întărirea smalțului, pe care îl face mai rezistent la acțiunea cariilor.

  Beneficii ale profilaxiei dentare

  • Dinți mai sănătoși și curați
  • Gingii mai sănătoase
  • Dinți strălucitori și lipsiți de pete sau coloranți
  • Respirație proaspătă

  Contactează-ne pentru a programa o sesiune de profilaxie dentară!

  Programări online! Număr de telefon: 0761 340 001 sau 031 430 25 08 – Adresa de email: contact@dentangelo.ro!

  Programează o vizită

  Clinica DentAngelo

  Descrie problema ta, fă o programare și primește cele mai bune sfaturi de la specialiștii noștri sau sună

   

  0761 340 001

  GDPR

  13 + 9 =

  Salvăm zâmbete

  Pentru toată viața

  Clinica stomatologică DentAngelo este stabilită în Chiajna și oferă servicii excelente pentru întreaga familie. Prioritatea noastră este să te facem să te simți confortabil într-un mediu sigur și primitor.

  Stomatologie generală

  Îngrijire orală completă și prevenție, tratamente dentare diverse și restaurări, pentru un zâmbet sănătos și strălucitor.

  Implanturi dentare

  Soluție permanentă pentru înlocuirea dinților lipsă, redând funcționalitatea și estetica zâmbetului. Rezultate naturale.

  Chirurgie

  Proceduri chirurgicale precise, pentru tratamente complexe și rezolvarea problemelor dentare cu succes.

  Albire dentară

  Metodă non-invazivă pentru un zâmbet strălucitor, îndepărtarea petelor și decolorărilor dentare, pentru un aspect mai atrăgător.

  Detartraj ultrasunete

  Metodă eficientă și nedureroasă de îndepărtare a tartrului și a plăcii bacteriene, menținând sănătatea gingiilor și a dinților.

  Cavități

  Tratarea cavităților implică îndepărtarea țesutului afectat și restaurarea dintelui cu materiale durabile și estetice.

  Lifting de sinus

  Procedură chirurgicală pentru a mări volumul osoasei în zona sinusurilor, pregătind terenul pentru implanturi dentare stabile.

  Proteză totală

  Restaurare dentară prin înlocuirea completă a dinților lipsă, restabilind funcționalitatea masticatorie și estetica zâmbetului.

  Programează-te pentru a beneficia de servicii stomatologice DentAngelo

  Dacă ești în căutarea unui serviciu stomatologic de calitate în București, programează-ți prima vizită la clinica noastră. Experimentează îngrijirea dentară de tip DentAngelo și sigur vei descoperi o cale sigură și confortabilă către o sănătate orală de invidiat. Împreună, vom crea un plan de îngrijire stomatologică care să-ți mențină zâmbetul strălucitor.

  Ne actualizăm constant cunoștințele și investim în dezvoltarea unor abilități noi pentru a le asigura tuturor pacienților acces la servicii stomatologice de calitate. Fie că ai nevoie de profilaxie dentară, protetică dentară, parodontologie, implanturi dentare, chirurgie dento-alveolară, stomatologie infantilă, tratament endodontic, tratamente și terapii stomatologice, consultații sau tratamente de urgență, vino la clinica noastră și te vom ajuta să obții rezultatele dorite.

  Un zâmbet sănătos este și frumos. Investește inteligent în sănătatea orală.